Walter Laureysens werd geboren te Antwerpen op 4 November 1948. Vanaf zijn jeugd droomde hij er reeds van om striptekenaar te worden. Na zijn studies op de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen debuteerde hij als studio Vandersteen tekenaar. Na dertien jaar had hij 197 Bessy-albums voor de Duitse reeks in potlood geschetst. In de jaren ‘80 werd hij gecontacteerd door de redactie van het tijdschrift Essef en kort daarop publiceerde hij de eerste platen van de strip ‘Killroy was here’. Dit wakkerde zijn interesse voor het science-fiction genre aan en hij maakte ook op scenario van Duchateau een pilootverhaal voor een Kuifje special SF.
Als gevolg van de recessie van de stripmarkt beperkte hij zich alleen nog tot het illustreren voor educatieve uitgeverijen. En dan twintig jaar later werd ‘Killroy was here’ volledig opnieuw bewerkt. Getekend met klare lijn, de klassieke tekenstijl getrouw blijvend.
Ik ben een grote fan van films zoals Star trek, Star wars en The matrix.
Op stripgebied zijn Storm, Thorgal, Lanfeust van Troy en Ravian vaste waarden .
Ik ben altijd in de ban geweest van de donkere fantasywerelden van Lovecraft en Arthur C. Clarke. Ik droomde ervan om zoiets in stripvorm te maken. Zo groeide het idee om dit te combineren met ‘Killroy was here’. De rode draad in het verhaal is een almachtige hogepriester die zich als enig doel stelt om zijn meester te bevrijden. Hiertoe is hij op zoek naar de vier sleutels van de hellepoort.
Door zijn acties zal in de mistige oertijd onze wereld overspoeld worden door de creaturen van de nacht. De hele geschiedenis verandert, waardoor menselijke beschavingen in de toekomst uitgewist worden. In die duistere oertijd ligt ergens in de onderwereld het mysterie van Killroy verborgen.

HOME